2010/01/19

Egy 98 éves ír hölgy 23. Fordját vásárolta meg

Az Írországban található Galway-ben élő Mrs. Eileen Lovett 1929-ben vette meg élete első Fordját a Higgins Motorparknál, és a hét elején vette át 23. Fordját, egy Focust, amelyet ezúttal lányának vásárolt. Az idén novemberben 99. születésnapját ünneplő Mrs. Lovett 12 éves korában ült először a volán mögé Clifdenben, ahol családja a kisváros egyetlen pékségét üzemeltette. Még általános iskolába járt amikor élete első önálló útjára indult: édesanyja küldte el vajért a család módosított T-Modell furgonjával.

Mrs. Lovett 1929-ben
Mrs. Lovett 1929-ben

Eileen 17 éves volt amikor 1929-ben, 198 fontért megvette első autóját, egy Ford 14.9-est a Higgins Motorparknál és innentől kezdve mind a márkához, mind a kereskedőjéhez hű maradt. Eileen első pillantásra beleszeretett az autóba, amivel a következő két évben több ezer mérföldet furikázott a környék hoteleit, iskoláit pékáruval ellátva. Ezt követően, valahányszor új autóra volt szüksége, mindig Higgins-ékhez tért vissza egy újabb Fordért, s még ma, 98 évesen is fel tudja sorolni mind a 22 korábbi Fordját, azok rendszámát is beleértve.

Mrs. Lovett ma, az új Focusban
Mrs. Lovett ma, az új Focusban

„Manapság ritka az ilyen fokú elkötelezettség és márkahűség. Eileen valószínűleg a legrégebbi ügyfelünk Írországban, de az is lehet, hogy az egész világon" - fogalmazott Eddie Murphy, a Ford írországi ügyvezetője. Alan Mulally, a Ford világszintű vezérigazgatójá személyes levélben köszönte meg a hölgy Ford iránti bizalmát.

http://www.autoblog.hu/kesztyutarto/egy_98_eves_ir_holgy_23._fordjat_vasarolta_meg.html